FAQ

Porträtt på barn under en höst fotografering i Malmö, Skåne. Tove Lundquist är familjefotograf i Södra Sverige.

 

När behöver vi boka dig?
Så snart som möjligt. Jag åtar mig endast ett fåtal fotograferingar per månad och fyller på datumen allteftersom. First come, first served är vad som gäller! Under sommartid erbjuder jag främst tider om vardagar samt söndagar då jag fotograferar bröllop om lördagarna.

Kommer vi att använda oss av ett avtal?
Ja! Avtalet tar bland annat upp leveranstid, användningsrätten av bilderna och vad som händer vid sjukdom.

Vad händer om någon av oss blir sjuka?
Inga problem – vi bokar om fotograferingen! Jag vill dock gärna veta det kvällen före! Är småbarnsförälder själv så jag är flexibel och vet att saker och ting kan uppstå snabbt.

Vad gör vi om det regnar?
Antingen bokar vi om fotograferingen till en annan dag eller byter plats. Dessutom har jag ett par schyssta genomskinliga paraplyn som väntar på att bli använda – era kids kanske dessutom älskar att dansa och leka i regnet? 😉

Får vi alla bilder du tagit under fotograferingen?
Jag levererar alla bra bilder vilket innebär att jag exempelvis väljer bort testbilderna för exponering samt bilder där personerna blundar eller gör konstiga miner.

Redigerar du bilderna?
Ja. Jag är utbildad inom digital bildbehandling och fotograferar i RAW vilket innebär att jag inte släpper oredigerade bilder. Redigering såsom exponering, färger, toner och artistisk vision ingår i priset, all övrig redigering såsom manipulering eller kloning kostar extra.

Får vi lägga upp bilderna på sociala medier?
Absolut! Bilderna får användas fritt i privat bruk men får ej säljas vidare. Använd gärna de webbupplösta bilderna jag skickar med i ert webbgalleri.

Vi är ovana vid att stå framför kameran och kommer att känna oss obekväma.
Helt OK! Jag förstår er känsla men ni behöver inte oroa er – jag hjälper till och får er att slappna av.