porträtt

Porträtt på barn under en "Hemma hos" familjefotografering. Fotograf är Tove Lundquist.

Glad och kaxig 6-åring iklädd sommarens favoritkläder. Vi brukar kalla dem för “Kreta-kläderna” då de inköptes till vår efterlängtade semesterresa till Chania. Mittenbilden visar så tydligt tecknet hon alltid gjorde i den här åldern, de här var de första bilderna som togs i vår omtapetserade lägenhet. 

 

Porträtt

Vill ni passa på att ta lite snygga porträtt när jag är hemma hos er? Busiga, allvarsamma, kaxiga eller kanske glada porträtt där barnet får bestämma känslan och ansiktsuttrycken, där dagens humör får gå före poserade och påtvingande uttryck? Jag fotograferar i naturligt ljus och med en av era fina väggar som bakgrund. Det bästa är om jag och barnet får en minut eller två för oss själva under vår Hemma hos-fotografering, ett par minuter räcker. Denna korta porträttfotografering kommer att ske precis före jag åker hem från vår session, när barnet känner sig tryggt i min närvaro och vi hunnit umgås ett par timmar.

Vill barnet klä ut sig eller göra det till en rolig grej på annat sätt så är det helt ok. Det enda jag kommer att kontrollera är ljuset samt vart i rummet hen bör stå – sen är det full fart med miner, bus och kanske hopp! Har barnet ett favoritgosedjur eller någon leksak som är extra värdefull just nu? Ta med den också! Grundtanken är densamma som i mina dokumentära fotograferingar, det vill säga att jag vill fånga barnet och vem hen är i just detta ögonblick.

 

Porträtt på barn under en "Hemma hos" familjefotografering. Fotograf är Tove Lundquist.

En något mer allvarsam 7-åring iklädd diademet hon fann på ICA häromdagen som hon är så glad i – det första hon verkligen tyckt om. Hon var så glad i diademet att hon hade med det till förskoleklassen – och hade på sig den hela långa dagen, till och med när de varit ute berättade hon. Vi tog dessa foton för att visa mormor de nya plastiga örhängena som kom med i en tidning men en ser på mittenbilden att hon där i just det ögonblicket kände sig väldigt, väldigt förkyld och inte alls på topp. 

 

Vill du som förälder boka in en porträttfotografering eller kärleksfotografering? Svinga över till min hemsida för porträtt/bröllop! Läs mer om hur en dokumentär fotografering tillsammans med er familj går till.