Intresset att dokumentera har funnits så länge jag kan minnas, de första bilderna började poppa upp när jag var i fyra-fem års åldern. Jag har alltid haft ett öga för detaljer och till viss del är det tack vare mitt deltagande i EFIT – Ett foto i timmen genom åren som fått mig att gro och utvecklas som fotograf. Projektet går ut på att en skall ta en bild en gång i timmen under en dag. Det har, i mina ögon, inte varit ett alternativ att fotografera samma saker gång på gång utan jag har sett detta som en möjlighet till utveckling. Genom åren har jag försökt att inte vara så repetitiv i mitt dokumenterande av dagarna.

Att titta igenom mina gamla EFIT-dagar känns som att göra en resa. Inte bara i tid och rum, utan även en resa genom min fotografiska utveckling, dels när det gäller mitt tankesätt men även ur ett kameraperspektiv. Hur jag gått från att fota med kompaktkamera till systemkamera, från att gladeligen ha fotat med zoom till att älska att fota med fasta objektiv, från att fota närbilder med bländare 22 till att bli en bländarjunkie som inte gärna fotar med lägre bländare än 2.2, helst med full bländare. Naturligt ljus och bokeh är min melodi numera.

Nedan finner ni länkar till de EFIT-dagar jag deltagit i. Som ni ser är en del av dagarna privata numera, det har mest att göra med att de iordninggjorda bilderna gömde sig på diverse hårddiskar när jag flyttade bloggen hit till tovelundquist.se. Endera dagen ska jag ta mig tid att förminska och ladda upp dem igen. Tyvärr fick jag inte med alla fina kommentarer jag fått från andra ett foto i timmen deltagare genom åren, men ni ska ha stort TACK för allt engagemang! <3

(några av dagarna finns publicerade på min bröllopssida Bröllopsfotograf Skåne)

Ett foto i timmen - ett stillsamt liv på Österlen. Familjefotograf Skåne Tove Lundquist har tagit bilden.

Ett foto i timmen 2006-2016

2016
Söndagen den 11 december
Fredagen den 24 juni – midsommarafton!

2015
24 december – julafton!

2013
19 september

2012
24 augusti
11 augusti
27 maj
8 maj
25 mars

2011
20 februari
29 januari

2010
5 december
4 oktober
4 september
22 augusti
25 april 

2009

2008
25 september

Privata

2007
13 januari

2006
23 december
12 november